Vi hjälper dig med

Trädfällning

Ta bort Trädet

Hjälp med Trädfällning

Att fälla ett träd behövs mer kompetens än vad man tror när det väl är dags. Det är mycket man behöver ta hänsyn till och bedöma innan en säker fällning kan påbörjas. T&M Trädgårdsservice har mångårig erfarenhet av att fälla träd – allt ifrån enklare trädfällningar till svårare fällningar som exempelvis sektionsfällning, där man använder sig av skylift eller klättrar upp i trädet. Vi önskar dig varmt välkommen att kontakta oss för din trädfällning!

Vart är trädet placerat

Hur nära står trädet en fastighet? Behövs det fällas från en skylift eller kan man fälla trädet säkert ner till marken utan att riskera skador på fastigheten? Man börjar alltid med en bedömning och gör en beräkning om det finns risk för att skada omgivningen innan man sätter ett pris och kostnad på uppdraget.

Trädets storlek

Man behöver även kolla på trädets storlek såsom bredd, höjd och antalet grenar. Alla träd är olika och man vill alltid göra en sån bra beräkning som möjligt när man lämnar ett pris.

Risker och fördelar

Man räknar alltid trädfällning som ett riskfyllt arbete som kräver en god och genomförd utbildning tillsammans med erfarenhet och försäkringar som täcker upp för eventuella skador. T&M Trädgårdsservice har en lång erfarenhet, försäkringar och genomförda utbildningar för att utföra alla typer av trädfällningar.

I samband med trädfällningen så säkrar man alltid upp miljön omkring platsen så att ingen kommer till skada. När man fäller ett träd så faller det till marken med en enorm kraft och ett träd väger ofta otroligt mycket, vilket kan orsaka hemska olyckor om man är inte är vaksam.

Hur går en trädfällning till?

Man börjar som sagt med att bedöma och beräkna uppdraget innan det är dags. När man sedan skall fälla trädet så jobbar man med något som heter riktskär eller riktskåran. Det blir en garanti för dig att trädet faller i den riktning du önskar. Man avslutar alltid med ett fallskär som blir det slutgiltiga skäret som läggs snett bakom riktskäret. Det kanske låter enkelt i text, men kräver en enorm precision för att lyckas felfritt.

Önskar du att kontakta och få ett prisförslag på din trädfällning så är du varmt välkommen att kontakta oss på T&M Trädgårdsservice. Din förfrågan är varmt välkommen till oss!